TELETÍN, VYHLÍDKA MÁJ

Stejně tak, jako existují tzv. bucket listy (seznam věcí / aktivit, které chcete prožít předtím, než zemřete), tak i já jsem si udělala ten svůj - s tím rozdílem, že tyto aktivity nejsou ohraničeny mou smrtí, ale tím, že se odstěhuji do jiné země. 
Na mém seznamu je tak několik míst, kam chci před odletem ještě zajít, ať už jsou to místa spjatá s přírodou, nebo se jedná o restaurace či aktivity. Jedním z takových míst je právě i vyhlídka Máj v Teletíně. A tak jsme s mamkou jednoho volného dne vyrazily na výlet. 


Do Teletína nás čekala cesta dlouhá asi jen 35 km, takže jsme tam bez větších potíží za chvíli dojely. Problém nastal až s hledáním samotné vyhlídky. Předem jsme si našly instrukce, jak se tam zaručeně dostaneme a i když jsme šly přesně podle plánu, ocitly jsme se někde na soukromém pozemku moc milé paní. Ta nám samozřejmě řekla,  že jdeme úplně špatně a že se musíme vrátit. Poté, co jsme se došly téměř na začátek, tak jsme si všimly pole, které vedlo až k lesu a které bylo na internetu zmíněné jako jedna z možných cest, jak se na vyhlídku dostat. A taky tomu tak bylo. Ve výsledku trvala cesta od auta k vyhlídce asi 15 min, s naším blouděním samozřejmě mnohem déle. 

U vyhlídky, vzhledem k tomu, že bylo dopoledne a všední den, byli pouze dva lidi. Původně jsme chtěli sejít ještě o něco níže, abysme pořídily co nejlepší fotky, ale jakmile jsem viděla ten sráz a nemožnost chytit se nějakého stromu, tak jsem tu možnost rychle zavrhla. Mít hezké fotky je fajn, ale za úraz, nedejbože něco horšího, mi to nehrozí. Proto jsme všechny fotky fotily pouze z toho vyššího místa, kde se dalo bezpečně stát. Postupně se objevovaly mraky a sluníčko, takže snad na každé fotce vypadá výhled na řeku jinak. Celkově je to moc hezké místo s výhledem na řeku Vltavu, říká se, že i jedno z nejhezčích. Byly jste se už na vyhlídce podívat?

















4 comments

  1. Nádhera, ráda bych sem někdy podívala. Tohle místo je poslední dobou dost navštěvované.

    ReplyDelete
  2. krásne miesto, spravili ste si pekný výlet :) mohla by si spraviť článok s tým tvojim bucket listom :)

    ReplyDelete
  3. Tam bych jednou chtěla vzít svého přítele, on tyhle české krásy miluje :) <3

    ReplyDelete