ALEX, THE GUINEAPIG

Alex. Už je to rok a 9 dní, co jsme si tohle malé morče donesli domů. Předchozí majitelé se o něj starali velmi špatně, možná by bylo lepší říci, že se o něj nestarali vůbec a my se 19. prosince rozhodli, že si ho odvezeme domů. Tak začal náš první rok s Alexem...

Původně se jmenoval Ferda, což mi vždycky připadalo jako jedno z nejhorších jmen pro zvíře, takové to jméno, které zvolíte, když je Vám to jedno nebo nevíte, jaké jiné. Alespoň mně to tak připadá. A jelikož morče není třeba jako pes - není naučený na určité jméno, tak jsme ho hned přejmenovali a stal se z něj Alex. Jméno Alex se mi vždy líbilo a jednu dobu jsem byla rozhodnutá, že se tak bude v budoucnu jmenovat můj syn, ale jelikož se mi nelíbí verze "Saša", tak jsem se rozhodla, že tak pojmenuji naše morče.

Byli jsme s ním několikrát u veterináře a kromě občasných problémů s jeho srstí vše vypadá dobře. Pomalu se aklimatizuje, ještě i po roce je stále vylekaný a má všelijaké divné tiky, někdy nás z ničeho nic pokouše, ale určitě se mu daří mnohem lépe. Je více plachý a obecně není rád, když ho vyndáme z klece, nejraději je zalezlý v domečku nebo u svého seníku. A jelikož nám v dubnu umřelo naše předchozí morče, Sebastian, tak jsme rádi, že máme teď doma Alexe a že dům není tak prázdný. 

Co Vy? Máte doma také morče? Jak se jmenuje? Snad né Ferda, když jsem to tu jméno tak zkritizovala, haha. 







10 comments

  1. Krásný morčík, hlavně ta čokoládová barva :-) mě se jména typu Ferda, Pepa vůbec nelíbí. Mým životem se vystřídaly dvě morčátka. 1. morče jsem měla když mi bylo 8 let od jednoho souseda který měl hospodářství. Vydržel asi 4 roky, a já ho tehdá dala do mnou vyrobeného výběhu ze kterého utekl a jak to na vesnici bývá asi ho sežrala kočka, kuna nebo já nevím co. 2. morče byl krásný tříbarevný morčík Fredy a ten byl málem nesmrtelný. Vydržel neskutečných něco málo přes 7 let, což je slušný na morče. S morčetem na veterinu jsem ale nikdy nešla. Že se bojí a zalézá do domečku, to dělají skoro všechna morčata která od malička nebyla zvyklá na lidskou ruku. Moc hezký morčátko ale podle mě mu v minulosti majitelé moc nestříhali drápky asi, podle toho jak má ty nožičky.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty jo, 7 let je super :). My meli to predchozi morce 2,5 roku a pak dostal mrtvici, nebo neco podobneho. A drapky Alexovi nikdo nestrihal, vubec, a tim myslim vubec, se o nej nestarali, nemel zakladni zivotni potreby, nic. V tom spatnym prostredi byl asi 5 mesicu. Drapky mu ale my, co ho mame rok, strihame pravidelne-resp.veterinar, protoze si na to netroufam sama. :)

      Delete
  2. Krásné morčátko, je to fajn, že jste si jej vzali a daří se mu, dobrý skutky se mají dělat a zvířátko je vám určitě vděčné. :)
    My máme křečka, mívali jsme tedy dva, ale už je jen jeden a jmenuje se trochu netradičně Monty :D, ale Ferdu jsem kdysi měla a líbilo se mi to. :) ale je pravda, že to dává hodně lidí.:)

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Monty je super jmeno! My jsme taky radi, ze ho mame doma a ze mu doprejeme lepsi zivot a on nam hezke spolecne chvile :)

      Delete
  3. Morčátko je nádherné a moc roztomilé! A to jméno je prostě super, stejně jako Sebastian! Já mám taky náhodou morčátko, už šestým rokem, jmenuje se Bella a vypadá dost podobně jako Alex, jen má na boku zrzavou skvrnu :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  4. Vždycky se mi líbila morčata. Je krásné, jak je tmavé:-) A jméno je skvělé! Stala jsem se tvou pravidelnou čtenářkou, jinak zrovna začínám s blogem a byla bych moc ráda, kdyby ses mrkla. Začátky jsou vždy těžké, tak bych ti byla moc vděčná, kdyby ses stala také pravidelnou čtenářkou. Moc by mi to pomohlo. Přeji krásný zbytek dne :-)

    www.jdeocestu.blogspot.cz

    ReplyDelete
  5. Ah, ten je krásný! My jsme měli už hrozně morčátek a všechny jsem zbožňovala, ale mamka už žádný nechce. Moje první morče byla Johanka, pak jsme přikoupili Šmudlu pro ségru. Spolu měli strašně miminek. A když už jsme pak neměli žádné, pořídilo se Pískle, což byl vážně miláček, který mi moc chybí. Vážně jsem ho milovala! Jinak mám hroznou radost, že se má Alex dobře. Nesnáším, když má někdo doma zvířátko a nedokáže se o něj postarat, takže je dobře, že to s Alexem dopadlo takhle. :) A ehm, Ferda byl, tuším, náš králíček, ale pššt. :D :)
    Diary of a Girly Things

    ReplyDelete
  6. Jeeej to je zlaté morča :) ja som mala dve, ale bohužiaľ obidve už zomreli a tak máme kanárika, ktorý sa volá Teodor :D
    Jane's world

    ReplyDelete
  7. Jéé to je krásne !! :) Ja som vždy chcela mať morčiatko, no nejako som sa k tomu ani "nedostala" a teraz máme psíka :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  8. Ahoj práve som natrafila na tvoj blog a je skvelý, veľmi sa mi zapáčil :) A to morča je rozkošné je naozaj super, že ste si ho zobrali a že sa oň staráte. Určite je mu u vás skvelo :)

    ReplyDelete