NEW FAVOURITES

Během října se mi nahromadilo pár věcí, které se hned staly mými nejoblíbenějšími, a proto Vám dneska přináším článek s názvem "NEW FAVOURITES". 
Poslední dobou rozmýšlím nad každým nákupem a snažím se nakupovat tak nějak systematicky, věci, které si opravdu přeji nebo potřebuji a snažím se nerozhazovat peníze za zbytečnosti. Co jiného mi zbývá, když momentálně nemám brigádu a peněz není nazbyt. Zatím se mi to docela daří. Všechny tyto 4 věci, které v článku vidíte, byly na mém wish listu již hodně dlouho a nelituji jediné koruny, které jsem za ně utratila. A tak by to myslím mělo být - nakupovat s rozmyslem a ne impulzivně.

Prvním kouskem uplynulého měsíce byl štetec na tvářenku značky Real Techniques. Od RT mám již sadu se štětcem na make-up, pudr, korektor a ještě jeden menší, který je vhodný na aplikování     make-upu do hůře přístupných míst /např. kolem nosu/. Do mé úplné spokojenosti tak chyběl už jenom stětěc na tvářenku. Je stejně úžasný, jako ty ostatní, moc dobře se mi s ním pracuje a nepouští žádné chlupy. Takže bod pro něj.



Druhým úlovkem byla šedá kabelka se zlatými detaily z F&F. Šedou kabelku žádnou nemám, tak jsem byla ráda, že jsem sehnala tuto, navíc ve slevě za asi 230,- kč. Velikostně je pro mě úplně ideální, protože nemám ráda veliké kabelky, a ani ty nejmenší, do kterých se nevejde ani mobil a doklady. 



S koncem kalendářního roku začnu vždy pokukovat po nových diářích a již několikátým rokem jsem věrná značce Moleskine. Tento diář jsem si koupila v knihkupectví Luxor a oproti stávajícímu diáři, který je s motivy Malého prince, jsem tentokrát zůstala věrná černé klasice. Také jsem udělala změnu v deskách a zvolila měkké desky namísto tvrdých. Doufám jen, že se mi časem v kabelce neohne a neponičí, ale snad ne. 

Tyto diáře mi nejvíce vyhovují hned z několika důvodů. Jsou, podle mě, krásné, jednoduché a elegantní (v tom smyslu, že když ho někde vytáhnu před lidmi, tak si nemusím připadat hloupě, že jsem právě z kabelky vyndala diář s opičkami a sovičkami na zeleném pozadí :)). Líbí se mi, že na začátku je prostor pro zaznamenání svátků a narozenin, je tam rozpis na celý rok, stejně jako tabulky pro jednotlivé měsíce. Nachází se tam také výpis časových zón, měn, teplot a převody jednotek v zemích po celém světě a dvoustrana pro zaznamenání Vašich "travels planning". Na každý týden je pak určená dvoustrana - jedna, kde jsou jednotlivé dny v týdnu a druhá linkovaná pro jakékoliv poznámky. Spolu s tímto diářem jsou prodávány ještě roztomilé malé nálepky s nápisy typu "taxes, birthday, doctor, money, travelling" apod. což mi přijde roztomilý a fajn způsob jak ozvláštnit každodenní poznámky. 

Před nějakou dobou jsem psala o tomto typu diáře samostatný článek, kde najdete více fotek a rady k "How to stay organized". Článek je k přečtení TADY





A posledním kouskem jsou moje nové boty. Po podobných jsem již nějakou dobu toužila a když jsou navíc v této skvělé podzimní barvě a za tak super cenu, tak bylo rozhodnuto. Koupila jsem je v F&F a sehnat je byl boj. Nejdříve jsem se po nich byla podívat na Andělu, tam ale měli pouze malé velikosti, poté jsem jela do Palladia, kde pro změnu měli jen černé a ty byly za plnou cenu. Prodavačka mi ale neuměla sdělit, jestli je mají v obchodě na Národní třídě, takže jsem jela i tam a už skoro ani nedoufala. A hle, měli je :) V mojí velikosti, ve vínové barvě a za asi 250,- kč.
Akorát, jak to s většinou nových bot bývá, mi po prvním nazutí udělaly docela veliké odřeniny na jednom chodidle, tak doufám, že se časem alespoň trochu roztáhnou. A i kdyby ne, tak je budu nosit dál a vždy následující týdny hojit odřenou nohu. Pro krásu se přeci musí trpět :) 



Také jste si v poslední době koupili něco, z čeho jste měli radost? 

14 comments

  1. Všechno to vypadá moc pěkně, o tom štětci už jsem slyšela hodně chvály, tak se nedivím :) a kabelka je také moc pěkná! :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  2. Ta kabelka je nádherná, nějaká podobná by se mi také rozhodně hodila :-).
    Glamour and beauty

    ReplyDelete
  3. Boty jsou super, hlavně ta barva! Taky bych takové chtěla, ale bohužel tu nemáme F&F a podobné z Primarku mi vůbec nesedí :-(

    ReplyDelete
  4. Kabelka je veľmi pekná! :)
    Vzajomne sledovanie? :)

    Nicol
    http://nicolland.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  5. Já se taky snažím nakupovat s rozumem a kupovat jen to co je na wishliste nutné a ne nic okolo. Největší radost mám z pátečních nákupů, kdy jsem sehnala opavdu skoro vše co jsem chtěla a navíc dost výhodně.

    ReplyDelete
  6. Tie mokasiny su super!
    http://theraspberrylipstick.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  7. Štětec je super. Také si ho plánuji pořídit. :)

    ReplyDelete
  8. No teda rozhodně ti fandím, tenhle přístup je skvělý, ale je občas těžké si ho udržet a opravdu nerozhazovat, hlavně když se teď všude všechno třpytí a blýská... Rozhodně ti fandím, já to asi nedokážu :D. Ta kabelka z FF je úžasná, takovou teď sháním a to jsem se akorát z FF vrátila a neviděla jsem ji tam :(. Už by si konečně taky měli udělat eshop :(

    ReplyDelete
  9. Pěkné nákupy! Diář vypadá super a hlavně přehledný, také už koukám po nějakém novém :)
    The Colorful Blog

    ReplyDelete