WINTER RECAP

V předešlých článcích jsem psala, že jsem neudělala jednu zkoušku. Byla jsem tak přesvědčená o tom, že půjdu na náhradní termín, že jsem tomu začala i věřit. Dokonce kvůli tomu nejedu ani k moři, které datumově zasahuje do případných náhradních termínů. A světe div se, zkoušku jsem udělala :D Takže nejenže nejedu k moři, ale mám teď skoro měsíc prázdniny. Tak se alespoň budu moci věnovat blogu, chodit na brigádu a užívat si klidu a pohody. 


Letošní zkouškové bylo asi to nejhorší ze všech. Spousta studentů z vyšších ročníků tvrdila, že druhák bude šílený a měli pravdu. Předměty mě buď nebavily, nebo byly pověstné tím, že je udělá jen malé % lidí. Což zrovna není informace, se kterou chcete jít ke zkoušce. A co potom fakt, že právě jeden z těch nejhorších předmětů, je dvou semestrální a bude za rok i mým státnicovým. Těším se. 

Co mi alespoň trochu zpravovalo náladu během celého ledna je tento diář od Moleskine, na který jsem se opravdu těšila. Je to limitovaná edice s Malým Princem, kterého jsem dříve opravdu neměla ráda a trpěla u jeho čtení k maturitě. Diář je super, velikost i tloušťka přesně pro mě a navíc mi vyhovuje, že celá jedna strana je týdenní plán a celá druhá strana poslouží pro Vaše poznámky, nápady, cokoliv. 


Den před poslední zkouškou jsem se vydala s kamarádkou na výlet ke koním. Já koně zblízka viděla po x letech, tak jsem se raději držela o něco dál. Ale byl to fajn výlet, hezké počasí a alespoň jsme si trochu pročistily hlavy a nemyslely na všechny zkoušky. Nakonec jsem si zkusila na koně i sednout, dostat se na něj netrvalo tak dlouho, ale shodit z něj pak obě nohy a někoho u toho nekopnout a nezlomit si všechny končetiny, to už mi trvalo :D Ještě že v okolí nikdo nebyl. 



 Na konci prosince jsem si také konečně pořídila Clarisonic. Když bych měla spočítat všechny peníze, které jsem již investovala do mé pleti, byl by ze mě boháč. Tolik přípravků, přístrojů a procedur a vše zatím bylo k ničemu. Na Clarisonic jsem četla spoustu pozitivních recenzí, tak snad pomůže i mě. Zatím ho používám měsíc, pleť je určitě hladší na dotek i na pohled, lépe se mi nanáší make up, ale s akné mi zatím nepomáhá. Spíše nastala ta fáze, o které všude informují - fáze zhoršení pleti. Říkají ale, že to je normální a poté už se má pleť a její stav jen a jen vylepšovat, tak už aby to bylo. Celý set - Clarisonic, nabíječka, kartáčová hlavice, návod, cestovní obal a malý vzorek čistícího gelu, vyšel na 4 000,-, plus každé cca 3 měsíce musíte kartáčovou hlavici vyměnit za novou.


V průběhu ledna byly také dny, kdy bylo opravdu krásně. Slunce svítilo a připadalo mi, jako by bylo jaro. Pak ale během pár hodin začalo foukat, pršet nebo sněžit, takže to vypadalo spíše na aprílové počasí. Po dlouhé době jsem si prošla i místa pár metrů od domu. To jsou přesně ty momenty, kdy jsem ráda, že nebydlím v Praze, ale v tak hezkém prostředí a do Prahy to mám jen pár minut. 






Když už mám teď to volno, můžu zase koukat na mé oblíbené seriály. Teda, to neznamená, že jsem na ně nekoukala i během zkouškového, teď je to ale bez výčitek svědomí. Dříve jsem koukala na hodně seriálů, prošla jsem si těmi typickými Gossip Girl, 90210 nová generace (na to jsem koukala nedávno znovu od začátku), HIMYM, Make it or break it apod. Některé také skončily tak rychle, jako začaly - např. The Carrie Diaries, ten seriál se mi zrovna líbil. 
Momentálně mezi mé nejoblíbenější patří Suits (z právnického prostředí), který měl na můj vkus až moc velkou pauzu, ale od minulého týdne je konečně zpět, Pretty Little Liars (na ty spíše koukám už tak ze zvyku, ale stejně se mi líbí některé momenty a hlavně jejich oblečení) a hlavně How to get away with murder - opět z právnického prostředí a do toho je tam super zápletka, napětí, hudba, herci, všechno. Rozhodně doporučuji :) A mezi seriál, ke kterému se vracím kdykoliv, kdy mám čas a asi mě nikdy neomrzí - momentálně ho sleduji znovu od 1.série (asi už po třetí), patří Scrubs. Byla nastavovaná i 9.série, která tedy stojí úplně za houby a celé to tím pokazili, takže vždy končím u 8.série, která je skvělá. Veškeré příběhy, hudba, dialogy jsou úžasné. Je to vtipné, ale zároveň i "opravdové" a vážné. Takže Scrubs u mě vede na plné čáře. 



Na konci ledna jsem se také vydala do Drážďan, kde jsem měla v plánu jednak Primark (jak jinak), ale i sportovní obchody, protože jsem potřebovala novou helmu na lyže a rukavice. Nikdy bych nečekala, jaký problém může být sehnat padnoucí helmu. Samozřejmě ale musela plnit i spoustu dalších věcí, např. musela být bílá, dobře padnoucí, musely mi do ní pasovat lyžařské brýle, mohla být jedině matná a když by měla možnost regulovat si "vnitřní velikost" pomocí takového toho kroužku, tak jedině dobře. Prošli jsme všechny sportovní obchody, které v centru Drážďan jsou a ani jsme se nedostali k dalším důležitým bodům, protože jsme se zarazili u toho prvního - velikost. 

Všechny helmy mi byly malé, respektive všechny dámské helmy mi byly malé. Helmy pro muže mi neseděly už vůbec. Nakonec v úplně posledním obchodě jsme (už úplně zoufalí) sehnali mou vysněnou a byla dokonce i ve slevě. Je bílá, je matná, sedí mi do ní mé brýle, je vyteplená a má dokonce i kroužek na utahování, je zkrátka skvělá. Kdo by to byl řekl, že největší radost mi udělá právě helma :D 

V Primarku jsem si koupila hlavně věci do domácnosti, miluji jejich "Home" dekorace. Koupila jsem si krásný hrníček a plastový kelímek s brčkem na vodu (díky němu teď vypiji alespoň 2 litry vody denně, protože ho mám stále v pokoji a baví mě z něj pít :D dříve jsem vypila třeba jen 0,5l vody za den..), taky plyšová srdíčka na zavěšení na kliku, bílý srdíčkový polštář apod.. 







A jelikož mám teď po těch zkouškách, tak mám až skoro do konce února prázdniny. Plánuji proto vše, na co během zkoušek nebyl čas - takže nové články na blog, srazy s lidmi, které jsem třeba rok neviděla a tak :) Hlavně si užívám to ranní nevstávání a nebo vstávání s pocitem, že ten den mě čekají samé příjemné věci. Co mi ale dělá radost málem největší, je jídlo :D Ranní vydatné snídaně přesně podle mého gusta, odpolední svačinky nebo večeře v podobě hromady zeleniny a avokáda, to bych mohla jíst snad pořád. 




Za horší kvalitu fotek se omlouvám, přeci jen nejsou foceny zrcadlovkou, jako vždy, ale pouze iPhonem, který má ve focení jisté nedostatky. 
Jak jste na tom se zkouškami Vy? Máte je také úspěšně za sebou? Ráda bych se také dozvěděla o Vašich oblíbených seriálech, hledám nějakou inspiraci, protože těch mých 5, na které koukám, mi nestačí :)) 

8 comments

  1. V Primarku sis koupila pěkný věci, cestu si tam musím taky už naplánovat :). TO já jsem ve 3. ročníku VŠ a letošní zkouškové to bylo teprve něco :D ještě horší než ten druhák
    Tak je super, že jsi to zvládla všechno
    Blog by Veru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to se mam na co tesit :D ale d blbym tretakem asi i nejak pocitam, kdyz je tam ten bakalar..

      Delete
  2. skvele random fotky:)

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Co je ten nejhorší předmět, Claudi? :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekonomie cestovniho ruchu, zni to pohodove, ale neni to tak :D

      Delete
  4. To more by me nastvalo. Ale neni vsem dnum konec, priste to zvladnes v terminu. A nemej negativni myslenky, i kdyz jsi nejista. Ver si...

    ReplyDelete
  5. Hezký koník, já mám koně hoodně ráda

    ReplyDelete