BABY LIPS x EOS

Baby Lips od Maybelline a EOS. I mě okouzlily (alespoň designově) natolik, že jsme je taky musela mít. Jaké doopravdy jsou? Stojí za to? Nebo jsou to pouze roztomilé barevné balzámy? 

Baby Lips i EOS jsou již nějakou dobu hodně známé, vypadá to, že je musí mít snad každá holka, a ani mě to neminulo. Poprvé se mi dostaly do rukou loni v létě, kdy jsem si je během cestování po USA koupila, protože u nás nebyly k dostání. Baby Lips už sice lze koupit i v běžných drogeriích v Česku, EOS je ale možný koupit pouze na internetu nebo v zahraničí. 

Přiznávám, že tehdy (před rokem a půl) jsem nepřemýšlela nad tím, jak dobré balzámy opravdu jsou, a jen jsem je bezmyšlenkovitě házela jeden za druhým do nákupního košíku. Pár dní na to, aniž bych ty koupené alespoň vyzkoušela, jsme navštívili další drogerii CVS a já dokoupila do zásoby další odstíny, jaké jsem ještě neměla. Až poté mě napadlo je vůbec vyzkoušet. :)


BABY LIPS

Já osobně jsem vyzkoušela 4 - zelený Peppermint, modrý Grape Vine, oranžový Cherry Me a růžový Pink Punch. Tyto balzámy samozřejmě slibují, jak Vaše rty zlepší, hydratují, že je budete mít méně suché a popraskané a to vše už za jeden týden. No nevím, jestli je to úplně pravda, ale stejně, nejsou prostě krásné? Velikost balzámů je akorát, takže se vejde i do malých kabelek či psaníček, má hezké barevné provedení a balení dlouho vydrží. Jak dlouho ale vydrží na rtech, to je už jiná věc. 
Mé rty jsou po použití Baby Lips určitě vláčné a hydratované, alespoň na chvíli, nemyslím si, ale že by bránily vysušování a popraskání rtů. Na rtech také nevydrží kdoví jak dlouho, cca 30 minut maximálně ho cítím, poté už ne. Za cenu asi 50 kč byste si určitě mohly koupit lepší balzám na rty, tento až tak nenadchne ani neurazí, alespoň mě ne. Stejně je ale mám ráda.


Peppermint je jediný, který mám a nepatří mezi tónovací balzámy. Má příjemnou peprmintovou vůni (hodně výraznou) a SPF 20, takže je vhodný i jako ochrana pro Vaše rty, když jste na sluníčku. Obecně mám ale raději balzámy, které dodají mým rtům trochu nějaký barevný odstín, a tak jsem si tento kupovala pouze kvůli zmiňovanému SPF.


Grape Vine je můj nejoblíbenější. Mám ho v kosmetické taštičce, kterou nosím v každé kabelce, takže ho mám stále po ruce. Je lehce tónovaný a má příjemnou vůni, řekla bych, po borůvkách. 


Cherry Me leží vždy na mém pracovním stole, hned vedle notebooku, takže je také stále při ruce a je mým nejpoužívanějším, když jsem doma. Voní po višních a tónuje do červena - pokud si ho dám na rty opravdu hodně, je to poměrně znát. A já, jako odpůrce rtěnek a lesků na rty, jsem si tento balzám velmi oblíbila, protože nejen, že rty hydratuje, ale dodá jim i ten hezký červený odstín. 


Pink Punch mi barevným odstínem vyhovuje nejméně. Je na mě zkrátka moc růžový a mám pocit, že se ke mě tento odstín moc nehodí. Mám tmavé vlasy, modro zelené oči a spolu s tímto balzámem na rtech, si při větším množství, připadám jako od kolotoče :D Jakou má přesně vůni, nevím, neumím to určit, bude to ale určitě ovocná a je docela příjemná. 


Peppermint, Grape Vine, Cherry Me, Pink Punch

EOS

EOS balzámy na rty ve tvaru vajíčka. Může to balení být ještě hezčí a roztomilejší (proč je dneska vše roztomilé)? Já vlastním 4 - Strawberry Sorbet, Blueberry Acai, Sweet Mint a Medicated Tangerine. Kvůli tvaru, který mají, se bohužel nevejdou do menších kabelek/psaníček, ale v těch velkých taškách je naopak hned najdete. Na rtech dlouho vydrží, nebarví a mají příjemnou vůni. Myslím si ale, že tyto EOS jsou méně "mastné", než Baby Lips, což mě tolik nevyhovuje, preferuji balzámy mastnějšího typu. Celkově je ale rozhodně mohu doporučit. 




Co Vy a balzámy na rty? Vlastníte EOS či Baby Lips? Nebo se spokojíte s levnější, ne tolik známou, variantou? :)

6 comments

  1. Já se úplně spokojím s Baby lips.A neřekla bych s neznámou variantou protože si baby lips kupuje hodně lidí.A vidím recenze na baby lips na každém rohu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemyslela jsem to tak, ze by byly neznamy, sama v uvodu pisi, ze je ma ted kazdy a je kolem toho velike "halo", ale jeslti ostatni maji radi mene zname varianty, a ne tyto proflakle baby lips.

      Delete
  2. Me BabyLips dost zklamal a prijde mi ze je kolem nej zbytecny humbuk pto nic za nic:) Eos byl lepsi ale za ty penize bych cekala vic:) Jinak mastnejsi balzam na rty mam z Body shopu a je asi nejlepsi ktery jsem kdy mela:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mam jeste ty niveacky, ktery vypadaji jako kolecka, ale z body shopu neznam, tak diky za tip :)

      Delete
  3. za mňa eos nie, babylips áno, aj keď asi naj, čo som skúsila boli crazy rumors:)

    ReplyDelete
  4. Já vyzkoušela taky obojí a příjde mi to tak na stejno. Hlavně mám vůbec problém to všechno spotřebovat, EOSu mě zbavil přítel, jelikož mě po nějaké době přestal bavit, ale Baby lips se zatím držím a říkám si že to dojedu do konce. Výhoda je, že Baby lips mám ten Cherry me a tím že je zbarvený dodám každému líčení trochu šťáky aniž bych musela složitě líčit a kontrolovat rtěnku jestli jsem nepřetáhla :-D tohle namažu na slepo a je to :-D

    ReplyDelete