I WANT TO LIVE IN BRIGHTON

Londýn. To byla vždy jasná odpověď na otázku, kde chci jednou bydlet. A najednou tu byl Brighton...


Do Brightonu jsem se vydala spolu s českou au-pair, která pracuje v Londýně. 
Po asi 1,5 hodinové cestě vlakem z Londýna jsme konečně dorazily na místo a mohly se nadechnout toho super mořského vzduchu. Bylo teplo, lidé usměvaví a my plné elánu a natěšené na prozkoumávání Brightonu, na což jsme měly asi 7hodin. Brighton je hodně kopcovitý, i nádraží se nachází na kopci, takže nás z nádraží čekala krásná cesta dolů směrem k moři. 

Prošly jsme si pláž, která je oblázková, směrem k Brighton Pier, kde byla samozřejmě spousta lidí a kde to vonělo všemi možnými dobrotami, od zmrzlin po palačinky. Na konci Brighton Pier je taková pouť - spousta atrakcí pro děti i dospělé. Poté jsme se vydaly zpět na pláž, podél které byly různé fast foody, najedly se a pak strávily asi 2 hodiny na pláži, kde se mi i podařilo usnout:) 

Odpoledne nás čekalo centrum plné uliček a malých obchůdků, daly jsme si i pivo v místní hospodě /které bylo mimochodem šíleně drahé/ a pak směřovaly směrem k North Laine, kde je spousta malých obchůdků a restaurací a konečně se mi po skoro dvou měsících povedlo v Anglii najít Bubble Tea :D Takže spokojenost. Nakonec jsme se ještě zastavily v pár obchodech, včetně The Body Shop, jehož produkty tu vyjdou levněji. 

Blížil se konec dne a odjezd zpět směr Londýn, ale ani jedné z nás se moc odjíždět nechtělo. Brighton má vše, co od města čekáte. Moře, pláž, obchody, parky, zábavu, sportovní vyžití, restaurace i bary. Zkrátka vše. Doufám, že nebude trvat moc dlouho, než se tam znovu podívám, protože to město je prostě nádherné. 









S Domčou - aupair 


Byla jste některá v Brightonu? Také Vás tak uchvátil? 


No comments