ITALY: LAGO DI GARDA, DAY 3

Na třetí a poslední den v Itálii u jezera jsme měli jasný plán - stihnout to, co jsme předchozí dny nestihli - výlet na druhý břeh jezera do města Limone. Pokud jste ještě nečetli články z prvního a druhého dne, tak je najdete TADY a TADY


Měli jsme v plánu jet do města Limone lodí, našli jsme si odjezdy a všichni nám tvrdili, že i přesto, že je Velikonoční pondělí, tak že to na odjezdy lodí nemá vliv. No, čekali jsme na loď asi 30minut a poté se vydali do jiného přístavu, kde nám řekli, že loď možná pojede a možná také ne. Takže jsme bohužel lodí nejeli a vydali se opět autem.

Město Limone se nám líbilo asi nejvíce, škoda jen, že počasí nám moc nevyšlo. Chvílemi poprchalo a docela foukalo, takže jsem si nadávala, že jsem si na sebe nevzala více vrstev a čekala, že budu opět nemocná. Město podél jezera nebylo až tak dlouhé, měli jsme ho projdené za chvíli a poté se vydali do uliček směrem do skal. Je to opravdu nádherné městečko plné květin, citronovníků (citrony jsou zde na každém rohu, včetně domovních cedulí a názvů ulic). Dali jsme si výborný oběd v restauraci hned u jezera, prohlédli si obchody a nakoupili ještě suvenýry - s citronovou tématikou. Byl zde dokonce i obchod, kde měli všechno citronové - od čokolády, po bonbony, koření, těstoviny atd. 

Odpoledne jsme se vydali zpět na druhý břeh, ještě něco nakoupili a vydali se do hotelu, kde mě čekalo asi 300 fotek na zpracování. Druhý den brzo ráno jsme se vydali na cestu zpět domů. Pokud budete mít někdy možnost, určitě Lago di Garda navštivte. Je to nádherné místo, kde máte možnost si zalyžovat, zasurfovat, zaplavat, jezdit na kole i chodit na horské túry a nebo se jen jednoduše procházet po městě a objevovat jeho krásy. 















4 comments

  1. Překrásné fotky i článek! Ty barvičky všude, to je krása, vyvolává to ve mě léto a chuť někam vyjet:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. Krásné fotky, sušené ovoce bych si hned dala. Hned bych odletěla někam na konec světa.

    ReplyDelete
  3. Super topánky! Fotky nádherné, hneď by som tam chcela byť :)

    ReplyDelete
  4. Nádherné fotografie ♥ Máš veľmi pekný blog! :)

    ReplyDelete