ITALY: LAGO DI GARDA, DAY 2

Druhý ze tří dnů u jezera Lago di Garda jsme se rozhodli strávit ve městě Sirmione, které bylo asi hodinu a půl od našeho hotelu. Do města se dalo jet i po jezeře, což by nakonec bylo možná rychlejší, ale jeli jsme autem. V Sirmione jsem byla již před lety a pamatuji si, jak moc se mi tam líbilo, hlavně návštěva hradu. 


Byl víkend a Sirmione bylo plné turistů. Museli jsme zaparkovat dál od hradu a k němu dojít pěšky. Hrad byl úplně nádherný. Já normálně nemám ráda tyhle historická turistická místa, ale tohle byla výjimka. Aby se člověk dostal k hradu, tak se muselo přejít přes molo a člověk se ocitl uprostřed městečka jehož součástí je i právě hrad, který je obehnán vodou. Dostali jsme se až do nejvyšších věží odkud byl krásný výhled, prohlédli rychle malebné městečko, nakoupili suvenýry, koupili zmrzlinu (která sice stála asi 5euro, ale bylo to 5 kopečků a hlad jsem neměla až do odpoledne) a vydali se na cestu zpět do Malcesine, odkud jsme měli v plánu jet lodí na druhý břeh do města Limone. 

Cesta zpět ale trvala mnohem déle, a tak jsme plánovaný výlet na druhý břeh nestihli a namísto toho si prohlédli samotné město Malcesine a navštívili nějaké obchody. Den jsme zakončili v krásné restauraci přímo u jezera s Aperolem v ruce a nemohlo nám být lépe. Následující den už byl naším dnem posledním ...
Více fotek můžete vidět na mém instagramu TADY





















1 comment