ITALY: LAGO DI GARDA, DAY 1

Sotva jsem se vrátila z hor z Itálie (články z hor si můžete přečíst TADY a fotky z lyžování najdete TADY), tak jsem jela na Velikonoční prázdniny znovu do Itálie, tentokrát na Lago di Garda. U jezera jsem byla naposled asi před 8 lety v létě a pamatuji si, jak moc se mi tam líbilo, takže si asi umíte představit, jak moc jsem se tam těšila. Odjížděli jsme hned v pátek brzo ráno a na Lago di Garda dojeli v podvečer. 

Bydleli jsme hned u jezera, doslova stačilo přejít ulici a byli jsme na pláži. Hotel se nacházel v oblasti Brenzone, blízko Riva del Garda, což je městečko, které je mnohem rušnější. Dokola kolem hotelu byla nádherná zahrada s citronovníky, stromy a palmami.

První den bylo, stejně jako pak den druhý, nádherné počasí. Po snídani jsme vyrazili autem k jezeru Lago di Ledro, které je položené mnohem výše, a proto jsme jeli po prudkých serpentýnách. U jezera jsme udělali několik fotek a jelikož jsme toho pro ten den měli hodně naplánováno, tak jsme se nechtěli zbytečně zdržovat a jeli jsme dál. 





Druhou zastávkou bylo výše zmiňované město Riva del Garda, které si pamatuji z návštěvy před 8 lety. Nádherné stavby, vily, květiny, neustále mě nepřestala udivovat ta nádherná krajina, kdy sedíte před jezerem a kolem máte vrcholky zasněžených hor, byla to zkrátka nádhera. Dokonce i ty jejich kruhové objezdy byly nádherně vyzdobené, všude čisto a naklizeno. Lago di Garda je místo, kde bych si dokázala představit jednou žít. 







Po návštěvě Rivy a výborném obědu jsme vyjeli směrem k městu Malcesine, odkud je možné se vyvézt lanovkou na vrchol Monte Baldo, kde byl ještě sníh. Lanovka byla (prý) jedna z nejmodernějších na světě, celou dobu se s náma otáčela, takže jsme měli výhled jak na vrcholky hor, tak na velikánské jezero Garda. Nahoře jsme udělali několik fotek, dali si Aperol Spritz a po několik minut si užívali ten zvláštní pocit, že před pár minutama jsme byli dole u jezera, kde bylo málem letní počasí a skutečnost, že jsme najednou byli na svahu ve sněhu v jarním oblečení. Poté jsme jeli pomalu zpět do hotelu a před večeří ještě nafotili nějaké podvečerní fotky. 

To by bylo všechno k prvnímu dni na Lago di Garda, další dva články můžete očekávat brzy :) 













2 comments

  1. Vidim, ze ten fotograficky kurz nebyly vyhozene penize! :D krasny! ❤️

    ReplyDelete
  2. Mňam! Taliansko, zmrzka, víno...no hádam som v tomto príspevku našla všetko, po čom moje srdce prahne!

    Bari Bircak

    ReplyDelete