SUMMER DAYS 2015

S koncem léta na mě padá nepříjemná pochmurná nálada, především s blížící se školou, bakalářkou, státnicema .. Ano, už 10. září myslím na ty hrůzy, které mě letos ve škole čekají. 
Celkově tyto prázdniny byly mnohem více pracovní než normálně - valnou většinu prázdninových dní jsem strávila na brigádě a byla to příjemná změna od prázdnin předchozích let, kdy jsem asi tak 99% času trávila v zahraničí. Abych si ještě připomněla, jak super letošní léto bylo, tady je taková malá rekapitulace. 


ČERVEN - ČERVENEC
Polovinu června jsem ještě měla zkouškový a na konci června jsem odjela na dva týdny do Itálie - projeli jsme Bolzano, Řím a Vatikán, Gaetu, Sperlongu, ostrov Ponzo, Neapol a Florencii. V Neapoli jsme se po 5 letech viděla s kamarádem, kterého jsem v r. 2010 potkala v Anglii a který nás provedl celou Neapolí. Celé 2 týdny byly úžasné, spoustu jsme toho viděli, snědli a poznali. Jednotlivé články z Itálie můžete na blogu najít pod sekcí "travelling". 












Po Itálii jsem dva týdny chodila na brigádu a poté přijela kamarádka ze Švédska. Tu jsem potkala také v r. 2010 v Anglii na jazykovém kurze a od té doby se vídáme buď ve Švédsku, nebo v ČR. Byla tu na týden a spoustu jsme toho podnikly - od výletu do ZOO, po výletování po Praze, šly jsme do kina, na šlapadla, Petřín a udělaly si výlet na Velkou Ameriku. I počasí nám vyšlo, naštěstí nebylo přes 35C, ale okolo příjemných 25, takže na poletování venku to bylo ideální. 





SRPEN 

Srpen byl o něco volnější, po odjezdu Švédky jsem opět byla cca dva týdny na brigádě, a potom odjela do Stuttgartu za kamarádkou, kterou jsem pro změnu potkala před dvěma lety v Miami. O Stuttgartu jsem také psala článek, tak se na něj můžete podívat /opět v kategorii "travelling"/. V Německu jsem byla od pátku do úterý a moc jsem si to tam užila. Navštívily jsme německé zoo, centrum města, muzeum mercedesu, obchody, restaurace, kavárny. Počasí tentokrát moc nevyšlo, ale i tak to bylo super. 







Jeden víkend jsem také strávila v Mostě, kam jsem jela za kamarádkou kvůli takovému malému festivalu "Rozmarné léto". Domču jsem pro změnu potkala loni v Anglii během toho, co jsme tam obě byly jako aupair. Vypadá to, že ty nejlepší kamarádky potkávám zásadně v zahraničí a je jedno, jestli pak bydlí v Německu, ve Švédsku nebo třeba v Mostě. 


Poslední prázdninový víkend jsem nakonec strávila v podobě oslavy mých 22. narozenin (to už je mi vážně tolik?) a bylo to zkrátka super. Narozeniny ve znamení oslav a přejídání se jsou ostatně vždycky bezva. Dostala jsem krásné dárky, užila si několik slavnostních obědů a večeří, jedla výborný dort a měla zase ten dobrý pocit, že lidem na mě záleží. 






Co Vy a prázdniny? Kam všude jste se podívaly? 

6 comments

  1. Já to říkám pořád, že Tvoje fotky zbožnuji!
    http://chicadriana.blogspot.co.at/

    ReplyDelete
  2. Vypadá to nádherně, muselo to být super! :) Jak se koukám na fotky z Itálie, tak mi docela chybí :) vždycky jsme tam jezdívali, když jsem byla malá :))
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  3. Úplně jsi mi přinesla těmi fotkami zbytky prázdninového ducha. Jsou krásné. :) A článek je taky skvělý. Měla jsi nádherné léto. :) Taky už myslím na státnice a na diplomku. Říkala jsem si, že přes prázdniny alespoň část napíšu.. Hádej, jak to dopadlo.. :D
    KattyLife

    ReplyDelete
  4. Krásný fotečky a moc ti to sluší <3
    Zvu vás holky všechny mimo jiné na giveaway o rtěnku Maybelline Color Drama :)
    I am clarella ...

    ReplyDelete
  5. Krásný fotky, moc hezky fotíš:) v Římě na španělských schodech jsem byla taky:)
    One blondie life

    ReplyDelete