MY EVERYDAY MAKEUP BRUSHES

Hezkou středu! :) 
V dnešním článku Vám ukáži štětce, které používám každý den na líčení. Dříve jsem na nanášení korektoru i makeupu používala pouze prsty, ale asi před rokem jsem kompletně přešla právě na štětce a vyhovuje mi to tak mnohem více. Nakonec jsem se rozhodla pro RealTechniques od Sam&Nic Chapman. 

Štětce RealTechniques nejspíše většina z Vás zná. Jsou cenově dostupné a v porovnání cena a kvalita jsou, podle mě, jedny z nejlepších. Já jsem kupovala sadu 4 štětců, jmenovala se Core Collection a stála i s poštovným asi 750 kč. Objednávala jsem je ze stránky Paradise Of Beauty a součástí balení bylo i cestovní pouzdro, ze kterého lze udělat stojánek. Na stránkách píšou, že štětce jsou "100% cruelty free" - nejsou testovány na zvířatech. Jsou ultra plyšové, vyrobeny z taklonových štětin a ručně stříhané. Rukojeti jsou hliníkové a lehké a spodní část je protiskluzná.

Jelikož si oči nijak nelíčím a používám jen řasenku, tak by pro mě štětce na stíny byly zbytečné. Proto jsem si vybrala tyto 4: detailer brush, pointed foundation brush, buffing brush a contour brush. Štětec na nanášení pudru (powder brush) jsem si kupovala zvlášť v Anglii za asi 10 liber. 





1. Powder brush je úplně skvělý. Jemný, obsahuje hodně štětin a ideální na nanášení sypkého pudru. 

2. Buffing brush je původně určen na nanášení minerálního makeupu nebo i pudru, já ho ale používám na tekutý makeup a vyhovuje mi to tak nejvíce, protože má všechny štětiny stejně dlouhé. Je také můj nejoblíbenější, protože v případě, že cestuji a nechci s sebou vozit několik štětců, tak se tímto dá dobře nanést i tvářenka, případně i pudr. 

3. Contour brush je vhodný na nanášení rozjasňovače, který ale já osobně nepoužívám, takže tento štětec využívám k závěrečným úpravám makeupu kolem nosu, úst a uší. Obecně bych se ale bez tohoto štětce obešla a spíše bych v sadě uvítala třeba štětec na nanášení tvářenky. 

4. Pointed foundation brush právě tento štětec je na nanášení tekutého makeupu, na což ale já používám buffing brush. Tento pointed foundation brush mi na makeup přijde moc malinký, možná to není na fotkách tak znát, ale je opravdu drobný, tímto štětcem bych makeup nanášela ještě druhý den. Tímto štětcem já osobně zakrývám kruhy pod očima za pomocí korektoru. 

5. Detailer brush používám na zakrytí nedokonalostí. Na pleť si nanesu korektor a tímto štětcem ho rozetřu na správná místa. Je opravdu malinký, takže je ideální na zakrývání pupínků a nebo i na použití v místech, kam se s velkým štětcem nedostanete - např. okolí nosu. 

Dá se říci, že 3 z těchto 5 štětců používám na něco jiného, než jsou primárně určeny, ale myslím, že je to o tom najít si svůj vlastní způsob, jak Vám to bude vyhovovat. Logicky, nebudu používat štětec na rozjasňovač, když rozjasňovač nemám. Proto jsem ho využila jinak a tak jsem to udělala i s ostatními štětci. 



Se štětci jsem moc spokojená, přeci jen od používání štětců z  DM apod. je to docela velký posun k lepšímu. Žádné chlupy nevypadávají, makeup se hezky roztírá, to samé platí pro pudr. Jsem opravdu ráda, že jsem se rozhodla je pořídit. Možná si časem koupím i ten na tvářenku, protože zatím na její nanášení používám obyčejný štětec z Ebay za pár korun. Zatím ale svou funkci plní, tak možná v budoucnu. 



Jaké štětce používáte Vy? Také od RealTechniques nebo třeba ty od Zoeva? Nebo se bez nich úplně obejdete? :) 

4 comments

  1. Vypadají dobře, moc hezký článek. Já si musím nějaké pořádné štětce konečně pořídit. :)

    ReplyDelete
  2. Stetce z ebay mam rada, kdyz nekoupis uplne ty levne taki vydrzi :) Ale RT jsou nejvic budget friednly rekla bych, a kvalita je tez super :) Kdyz uz jsme u tech stetcu, jaky je tvuj oblibeny cistic ? Diky za tip :)

    LENNY MALI .com

    ReplyDelete
  3. Ja používam nejaké random štetce z drogérie, takže by som si mala rozhodne zaobstarať nejaké :) fajn článok, nechám sa inšpirovať.
    http://ladyminimalism.blogspot.sk

    ReplyDelete
  4. Já měla docela šťastnou ruku na štětce dokonce i v drogérii.
    Ale vždycky tím stylem, že mě třeba z osmi štětců zaujal fakt jeden hustej a jemnej.
    Jinak mám od kamarádky dva RT se kterými jsem spokojená a chtěla bych zkusit právě i některé štětce z ebay, protože si je docela chválí. A plán k narozeninám je Sigma, tak doufám že budu spokojená.

    ReplyDelete