MY PERFUME COLLECTION

Dnes jsem si pro Vás připravila článek "My perfume collection", tudíž Vám ukáži, jaké mám doma parfémy a body spreje. Předem říkám, že jsem všechny dostala, ať už jako dárek k narozeninám nebo k nějaké jiné příležitosti, žádný z nich jsem si sama nekoupila (kromě body sprejů). A asi bych na nějakou dobu měla přestat dostávat nové, protože už je nemám kam dávat a nestíhám je ani všechny používat:) 



Obecně mám nejraději sladší vůně s nádechem květin, těžký parfém mám pouze jeden a používám ho při nějaké slavnostnější příležitosti.  

Asi před rokem jsem se zamilovala do vůní od Marca Jacobse, zatím mám pouze jednu, protože jsou pro mě drahé, ale ještě určitě plánuji nějakou další. Moje mamka si nedávno koupila tuto, která taky moc příjemně voní. 

Já mám od Marca Jacobse DAISY Eau So Fresh, velmi hezky voní po květinách, ne příliš sladce, což mi přesně vyhovuje a dlouho na kůži vydrží. Navíc se mi opravdu líbí ta lahvička. 


 Mezi mé další oblíbené vůně patří Naomi Campbell - Cat Deluxe. Ze všech ostatních parfémů a voňavek patří mezi ty levnější, myslím, že stála okolo 700,-. Vydrží dlouho, je to jemná, ale zároveň "svůdná" a podmanivá vůně. Zaujalo mě taky provedení lahvičky, nemá uzávěr jako ostatní vůně, ale pouze sponu, kterou se zabrání, aby vytekla. 


I já patřím mezi ty, co na letištích chodí do DUTY FREE obchodů a koukám po voňavkách za lepší cenu. Zrovna tyto dvě, od DKNY, jsem pořídila před rokem na pražském letišti cestou do Turecka. Obě dvě stály dohromady přibližně 50euro, protože se jednalo o set a navíc jsou v menším provedení.

První z nich je DKNY BE DELICIOUS 100% PURE NEW YORK, kde je základem dřevo, konvalinka, růže, fialka, jablko, magnólie a grapefruit. Vyhovuje mi i fakt, že i když ji použiji málo, vydrží dlouho a cítím ji i na konci dne. 
  
                      

Čtvrtou z mých oblíbených je DKNY BE DELICIOUS - FRESH BLOSSOM. Jedná se o směs grapefruitu, meruňky, růže a jasmínu. Základ vůně tvoří světlé dřevo a jablko. Tuto vůni od DKNY mám asi o něco radši, než tu předchozí, ale obě dvě jsou velmi příjemné, především v letních měsících. 


Tuto AGRUMES EN FLEURS od YVES ROCHER jsem dostala k 19.narozeninám, ale tak často, jako ostatní, ji nepoužívám. Hlavu vůně tvoří mandarinka a pomeranč a také je v ní obsažen tymián. (Opravdu ji nepoužívám často - to že je lahvička téměř z půlky prázdná je proto, že mi ji daroval bratr, který ji stihnul vylít, než mi ji dal :)). 


Vůni od COACH - COACH LOVE jsem dostala letos k 21. narozeninám a ještě jsem ji nestihla vyzkoušet, pouze jsem zkusila, jak voní. Tento parfém patří zrovna mezi tu večerní těžší vůni, kterou použiji např. na ples, na nošení během dne se ke mně moc nehodí. 


Všechny body spreje, které mám od VS, jsem koupila minulý rok v Americe. Poprvé jsem tam navštívila Victoria´s Secret a byla jsem jak u vytržení z toho, kolik vůní (a nejen toho) tam mají. Všechny možné tělové mléka, sprchové gely, voňavky - většina z nich mi opravdu voněla. Ale jelikož jsem se musela držet zkrátka, přivezla jsem si od VS pouze 2 :)

První z nich je má nejoblíbenější (jak je vidět podle toho, kolik mi jí zbývá) - SHEER LOVE. Obsahuje lilii, heřmánek a aloe vera. Já teda cítím akorát tu lilii. Pamatuji si, že si tento body sprej koupila kamarádka, co se mnou bydlela v kampusu, a druhý den jsme ji všechny holky očuchávaly a obdivovaly, jak hezky voní. Takže nakonec jsme si ji každá šla taky koupit:) 


Victoria´s Secret - GILDED GLOW. Tuto nepoužívám tak často, spíše jen tehdy, když je zrovna po ruce. Nepodobá se ostatním nasládlejším květinovým vůním, po pravdě ani nevím, proč jsem si ji kupovala. Možná proto, že byla ve slevě :D 


A posledním body sprejem do sbírky je MANGO MELON TWIST od BATH AND BODY WORKS. Tento sprej jsem používala celé loňské léto, příjemně mi voněl, ale pak mi někdo řekl, že je moc sladký a od té doby jsem ho používala méně. Myslím, že je to příjemná vůně např. na doma, když máte během dne pocit, že již nevoníte parfémem, který jste použili ráno, a chcete proto na sebe něco "stříknout". Přesně v tuto dobu ho používám já. 




A co Vy? Jaká je Vaše oblíbená vůně? Taky jste zblázněné do květinových a ovocných vůní jako já? Jestli ano, budu ráda, když mi nějaké podobné vůně doporučíte v komentářích.


Hezký večer,
C.

4 comments

  1. Jé, to je zajímavé. Ten Daisy i Dkny (u toho to teda až takové překvapení není) mám doma. Mám oba dva dost ráda! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já taky, patří mezi mé nejoblíbenější

      Delete
  2. Parfémky od Naomi mi voní snad všechny :) Jinak od VS mám teď taky s vůní peony a peach, ale to už je moc sladký :)
    Blog by Veru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja doufam, ze od VS zkusim i dalsi body spreje :)

      Delete