SMALL HANDBAG COLLECTION

Některé dívky a ženy jsou milovnice bot, já patřím mezi milovnice kabelek, zvláště těch menších cross body. Velkých kabelek, které nosím do školy, mám méně a mám na ně mnohem větší nároky, protože musí nejen dobře vypadat, ale být i prostorné, aby se mi do nich vešel notebook a případné učebnice. Malých kabelek mám ale poměrně velkou sbírku, a tak je Vám chci v dnešním článku ukázat. 

Při výběru malých kabelek se řídím jediným důležitým bodem - musí se mi líbit. Na velikosti kabelky jako takové mi příliš nezáleží a nastavitelný dlouhý popruh mají snad všechny, takže nejdůležitější je pro mě pouze ten vzhled. Jelikož mám již základní škálu barev, které nosím nejčastěji (černou, hnědou a šedivou), tak se můžu momentálně zaměřit i na výraznější barvy a netradiční tvary či zdobení.

KATE SPADE
Kate Spade je moje (zatím) jediná designerská kabelka. Kupovala jsem ji v létě 2014 v Bicester Village v Anglii, kde vyšla levněji, i když celkově zase tak levná nebyla. Pořídila jsem si ji za odměnu za to, že jsem přežila svůj první au-pair pobyt :D Doteď z ní mám obrovskou radost. 
Dlouhou dobu jsem plánovala koupit si Michael Kors kabelku, protože mám MK hodinky a peněženku a jsem s nimi spokojená. Nelíbí se mi, jak je ale MK poslední dobou všude, ať už pravý nebo fake, proto si jako příští dražší kvalitní cross body plánuji koupit Rebeccu Minkoff a už mám přesně vyhlídnutou jakou - kdo s RM máte zkušenosti, budu ráda za komentáře :)


MANGO
Mango patří mezi mé nejoblíbenější, cenově přijatelné, obchody. Líbí se mi tam snad všechno, zvláště kabelky. Tuto černou jsem si kupovala, protože jsem neměla žádnou se zlatými detaily a nemám ráda, když se mi tlučou např. stříbrné šperky s detaily na kabelce. Červená kabelka je můj nejnovější kousek ve sbírce a miluju tu barvu, tvar a všechno na ní. Je to zářivý, rudý odstín a perfektně oživí jakýkoliv outfit - zejména ty mé, časté černé. 



BAŤA
Vínová barva patří mezi mé nejoblíbenější během podzimu a jelikož jsem žádnou kabelku v tomto odstínu neměla, tak mi rozhodování, zda-li ji koupit, netrvalo dlouho. Všimla jsem si jí díky ostatním blogům, kde ji hodně holek mělo na fotce a upozorňovaly na to, že je ve slevě. Takže za přibližně 300kč jsem si ji koupila i já. Zdá se poněkud malá, ale vejde se mi do ní vše potřebné na celodenní pobíhání po Praze. 


F&F
Tuto růžovou kabelku mám nejraději asi proto, že byla zadarmo. Během jednoho nákupu v F&F, kdy jsem kupovala také náhrdelník ve stejné barvě, mi pokladní špatně namarkoval nákup a kabelka za 500kč byla rázem zadarmo :)) Šedivou cross body jsem si kupovala nedávno, protože jsem prodala jednu starší, a tak mi stejný odstín ve sbírce chyběl. Byla nakonec v podzimních slevách a nosím ji moc ráda.



PRIMARK
Primark na tom není s kvalitou kdo ví jak, to vím. Mám ale za ty roky vyzkoušené, co si tam můžu koupit a co mi naopak nevydrží ani pár týdnů. Zatím jsem obecně s věcmi z Primarku spokojená a mezi dobré nákupy patří i tyto dvě malé kabelky. Zlato béžovou mám již několik let a vypadá jako nová. Černou jsem si kupovala minulý rok v Berlíně (kde mají mimochodem, podle mě, nejhorší Primark, nejvíce jsem byla spokojená s tím v Londýně a ve Vídni), typově je úplně jiná, než ostatní, taková jednoduchá a obyčejná a právě proto se mi líbila.



C&A
Kabelky z C&A jsem kupovala na podzim, poté, co jsem hnědou i černou kabelku prodala a najednou mi při tvoření outfitů chyběly. V C&A nakupuji tak málo, že se dá říct, že tam prakticky nenakupuji, přesto se tam dají sehnat hezké kousky, zvláště v tom v EuroParku a na Andělu v Praze. Obě byly opravdu levné a jsem ráda, že jsem sehnala černou se stříbrnými detaily, která je navíc na dotek podobná semiši. 



ANNA SMITH
Kabelku Anna Smith jsem si, před nějakou dobou, vyhlídla na Zootu. Byl to můj první nákup na tomto eshopu a s kabelkou jsem spokojená. Na můj vkus by sice mohla mít kratší popruh, ale nevadí mi to. Kabelka je velmi úzká, takže se mi tam vejde jen pár těch nejnutnějších drobností, rozhodně ne celá peněženka nebo toaletní taštička. 


DEICHMANN
Třpytivou kabelku mám již dlouho. Kupovala jsem ji v době, kdy jsem sháněla psaníčko nebo kabelku na ples/taneční a nakonec jsem zvolila černou klasiku. Uvnitř má odepínatelný popruh, nejčastěji ji ale nosím jen jako psaníčko. Je malá, elegantní a zatím se mi hodila ke všem šatům. 

5 comments

  1. Ty jich máš opravdu hodně. nejvíce se mi líbí černá a šedá z Primarku, růžová F&F ale i ta Anna Smith. Já na tom jsem s kabelkami trochu jinak a někdy bych článek na kabelky chtěla udělat také ale nejspíš až za delší dobu. Já jsem si za poslední dva roky nekoupila ani jednu kabelku tady u nás v ČR v obchodě. Téměř všechny kabelky mám ze Španělska přímo ze skladů které potom jdou jednotlivým obchodům nebo na eshopy. Takže tam nemají žádnou nášivku či logo apod. a jsou to spíš no name kabelky a kvalitu člověk sežene různou. Mám ale zkušenost, moji první kabelku (rok 2012) mám doteď a není na ní škrábnuto.

    ReplyDelete
  2. to mas tolik kabeleeeeek, to snad neee :D bozi, krasnej vyber

    ReplyDelete
  3. Já jsem na kabelky taky ulítlá, takže tě úplně chápu :-) Ty kabelky z Mango jsou super, ale krásné jsou všechny! :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  4. Nádherné kabelky ! Tá červená má super farbu a je kráásna ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete