WHAT´S IN MY BAG?

Asi jako každá "správná" žena, i já mám několik kabelek. Malé, velké, psaníčka, kabelky přes rameno... a někdy až žasnu, kolik se do nich vejde věcí. Dnes bych Vám proto ráda ukázala, co nosím já v té své. 

As every other woman, I´ve a lot of bags to choose from. Small ones, large ones, clutches, cross body bags.. In today´s post I want to show you what I carry around in mine. 

Kabelka, kterou nosím asi nejčastěji, je tmavě modrá Longchamp, kterou mám již několik let. Vejde se do ní vše potřebné (i nepotřebné) pro každý den. Navíc ji můžu nosit v ruce i přes rameno, což mi maximálně vyhovuje.

Tohle je jen ukázka věcí, které nosím, dá se říci, každý den. V dny, kdy mám školu, do ní přibude ještě několik sešitů, učebnic a nebo iPad. A to se pak ta kabelka pořádně pronese.
Mezi věci, bez kterých se neobejdu, patří určitě mobil, peněženka, klíče, iPod, diář, něco na čtení, kapesníky a dále také kosmetická taštička z Harrods, do které se vejde jen to podstatné.

The bag I use the most is my Longchmp in navy blue. I´ve had this bag for years and it´s my favourite. 
On days when I´ve school, I also have to carry my books and iPad around.
The things I can´t live without on daily basis are: my phone, wallet, keys, iPod, diary, some magazine, tissues and a little cosmetic bag from Harrods.



V taštičce Harrods mám ten nejlepší balzám na rty - Lip Butter od Nivea, také červené malé zrcátko, vzorek krému Nivea, který jsem někde dostala, ale zatím jsem ho nepoužila, oil absorbing sheet z drogerie CVS, náplast a zubní niť (když máte mamku zubařku, tak je to velmi podstatná část Vaší kabelky:)).

In the Harrods bag there´s a lip balm - Nivea Lip Butter, little red mirror, sample of Nivea cream which I haven´t used yet, oil absorbing sheet from the CVS, band-aid and a dental floss (when your mum is a dentist, it´s a must:)). 


Jelikož mě opravdu hodně často bolí hlava, tak ibalginy jsou nezbytnou součástí mojí kabelky. Dále další balzámy na rty - L´Occitane a Baby Lips od Maybelline. A nakonec tato malá růžová lahvička ze Sephory, kde mám mou nejoblíbenější voňavku od DKNY a nemusím tak s sebou nosit celý parfém. 

I´ve been getting a lot of headaches recently so I always have the painkiller in my bag. One lip balm is not enough for me so another favourite of mine is this L´Occitane and Baby Lips balm. I usually apply my parfume again during the day, therefore I use this tiny bottle from Sephora where I´ve my favourite parfume by DKNY. 


Menší penál mám vždy po ruce, protože během dne zapisuji hodně věcí do diáře. V penálu mi nesmí chybět tenké fixy, tlusté fixy, propiska a mikro tužka - tyto jsou moje nejoblíbenější, kupovala jsem je v Americe v roce 2013 a stále mi jich ještě několik zbývá.

I use my diary quite often during the day so I need some pencils and pens as well. This small pencil case is enough for me and I put everything I need in it. Some markers, pencils ... I bought these mechanical pencils in the USA in 2013 and I still have some of them left. 


A poslední, samozřejmou součástí mojí kabelky jsou vždy brýle. Ať už dioptrické, a nebo s přibývajícím sluníčkem i ty sluneční. Tyto Ray-Beny mám od prosince 2013 a konečně se nestydím za nošení dioptrických brýlí, protože vypadají dobře i jako módní doplněk :) Obroučky mají zvenčí černé a na vnitřní straně jsou červené. Nosím je na řízení, do školy a do kina.
Tyto sluneční brýle jsem si kupovala na podzim, měla jsem je dlouho vyhlídnuté a moc se těším, až si je poprvé vezmu na sebe. Myslím, že bylo na čase, abych měla i nějaké kvalitnější, značkové brýle, a ne jen ty z H&M apod., které se mi za chvíli rozbijí. Jsou značky Emporio Armani a kupovala jsem je v kamenné prodejně v Praze.

Last but not least are my glasses. I´ve eyeglasses as well as the sunglasses. I bought these Ray-Ban glasses in December 2013 and I finally stopped being ashamed of wearing the prescription ones. They´re black on the outside and red on the inside. I need to wear them while driving, in school or in the cinema. 
I´ve had an eye on these sunglasses for a while. I bought them at the end of last year and I can´t wait to wear them. I used to buy the cheaper ones in H&M etc. but they didn´t last for long. So I thought it was about time to buy more expensive and better quality ones. I bought these Emporio Armani in a store in Prague. 


Jak je na tom Vaše kabelka? Nosíte v ní něco, o čem jsem se nezmínila?

What about your bag? What do you carry around in yours? Something I haven´t mentioned? 

10 comments

  1. Tyjo, to se docela pronese... já mám s sebou hlavně jídlo, takže ostatní věci musí být úsporné :)
    Jinak už s sebou kromě pudru a rtěnky nenosím žádná líčidla, protože na to během dne stejně není čas. Ale zapomenout tyčinku na rty pro mě znamená zažít pekelný den :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jidlo mam samozrejme taky, hlavne kdyz se domu vracim az vecer :)

      Delete
  2. Skvělý článek i fotky! :)
    Já nosím v kabelce skoro stejné věci jako ty. :) Rozhodně bych nevyšla bez peněženky, klíčů, mobilu a kapesníčků. To jsou věci, které jsou nutností. Zbytek je pro mě také důležitý, ale obešla bych se bez toho. :)
    A jinak .. ta kosmetická taštička je opravdu nádherná! :)
    Diary of a Girly Things

    ReplyDelete
  3. Tyjo kdybych měla ukázat já co nosím v kabelce asi by toho tolik nebylo.. Líbí se mi spoustu věcí jako např. pěkné pouzdýrka na věci hlavně ta Harrods.. Jinak máš to pěkně organizované..

    ReplyDelete
  4. Můj obsah kabelky je velmi podobný, až na tu zubní nit. Několikrát jsem si ji chtěla vzít, ale ve výsledku jsem ji stejně nepoužila. Ta mini lahvička na parfémy je skvělá, vlastním ji také. :-) Co se obsahu mé kabelky týče, vždy ještě nosím malou lahvičku s pitím. Moc hezký článek a hezké fotografie. :-)

    http://todayfluffycookie.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja netvrdim, ze tu niť nejak moc pouzivam :)) vetsinou ji tam mam jen proto, aby mamka byla spokojena :D lahvicka s pitim by se mi taky hodila, ale vetsinou uz se mi do kabelky nevejde.. a jinak dekuju :)

      Delete
  5. Můžu se zeptat, kde jsi si Longchampku koupila? Už delší dobu po ní pokukuju, tak ať mám tip, kde ji hledat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. V Beltissimu:) kupovala jsem si tam ted i tu velikou na cestovani a muzu jedine doporucit :)

      Delete