THINGS THAT MAKE ME HAPPY

Jsou určité věci, které mě dělají šťastnou. Ať už se jedná o maličkosti nebo o něco většího, vždy mi zlepší náladu. Někdy se bohužel stane, že máte den, který stojí za houby a nějaká maličkost Vám dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Tady je seznam věcí, které mě dělají šťastnou:


1) Cestování. Miluji cestování, poznávání nových míst a lidí. Mohla bych cestovat pořád.

2) Moje brigáda. Již něco málo přes rok pracuji v mateřské škole a moc mě to baví. Dětský úsměv na tváři, jejich bezprostřednost a radost. Každý týden se těším, až je opět uvidím a jsem ráda, že ty děti to mají stejně.

3) Lyžování je můj nejoblíbenější sport, pokud by to šlo, lyžovala bych neustále. Týden na horách patří, pro mě, mezi ty nejlépe strávené. 

4) Moji kamarádi. Patřím mezi ty, kterým stačí mít pár dobrých přátel, na které se mohu spolehnout a kteří mě dělají šťastnou. A za těch mých několik jsem opravdu vděčná. 

5) Naše morčata. Sebastiana máme od října 2012 a Alexe od prosince 2014 (dříve "bydlel" ve školce, ale nakonec se přestěhoval k nám). Na začátku mu docela trvalo, než si na nás zvykl a teď nepřestane kníkat, když nás vidí. :) Jsou to zkrátka naši miláčci. 

6) Uklizený pokoj. Můj pokoj se snad ani v jiném stavu nenachází, je vždy uklizený. Pamatuji si, že když jsem přiletěla z Miami, po asi 24 hodinách na cestě s dlouhým čekáním na letišti, tak první, co jsem udělala, když jsem dorazila domů, bylo uklízení pokoje - vše vybalit, roztřídit, uklidit. Co na tom, že jsem časovým posunem byla úplně vyčerpaná. Neusnula bych, když bych v pokoji neměla pořádek.

7) Miluji studování jazyků. Mluvím slovensky, anglicky, učím se francouzštinu (z ní jsem také maturovala) a od října jsem začala s italštinou. Nejvíce si užívám mluvení v angličtině. Zní to možná zvláštně, ale můj nejoblíbenější jazyk je právě angličtina. Filmy a seriály sleduji jedině v originálním znění, ráda skypuji s kamarády z ciziny, kdy samozřejmě mluvíme anglicky. Proto i tento blog jsem začala překládat a mé popisky na instagramu jsou jenom v angličtině. Dokonce jsem takový blázen, že když někdo na ulici mluví anglicky, tak se zaposlouchám, o čem mluví a tajně doufám, že se mě na něco zeptají, že mě zapojí do rozhovoru. :) Zkrátka angličtina u mě vítězí na plné čáře. 

8) Dekorace do pokoje. Ráda si zařizuji a zdobím pokoj a nákup dekorací mě dělá možná šťastnější, než nakupování oblečení. V pokoji mám hodně dekoračních polštářů, obrazů a všelijakých zdobení na stěně. Nemůžu se dočkat, až si jednou budu zařizovat vlastní bydlení. 

9) Dobré jídlo. I když... koho by dobré jídlo nedělalo šťastným? Dříve jsem vůbec neměla ráda sushi, ale teď je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Nesmím zapomenout na těstoviny s lososem nebo na dobře udělaný steak se salátem. Co se týče sladkých jídel, tak mám nejraději horké maliny se zmrzlinou nebo tiramisu. A i sebehorší den mi dokáže zlepšit karamelové frappuccino nebo bubble tea (na něm jsem se stala závislá a pěkně mi to leze do peněz :D).

10) Ráda také chodím do divadla nebo na koncerty, takže pravidelně sleduji stránky oblíbených skupin, abych zjistila, jestli se náhodou nechystají do Prahy nebo někam poblíž.

11) Poslední dobou jsem si oblíbila čerstvé květiny v pokoji, zejména tulipány. Většinu času trávím za pracovním stolem, takže čerstvé, krásné tulipány mi ten čas alespoň trochu zpříjemní.

12) Asi jako každou holku, i mě potěší nové oblečení v šatníku. Ráda nakupuji a ráda si plánuji, co si v budoucnu koupím.

13) Úsměv na tváři - ať už se jedná o rodinu, kamarády nebo lidi, které náhodně potkám na ulici. Obyčejný úsměv rozhodně dokáže změnit Váš den k lepšímu. Nebo alespoň ten můj.

14) Psaní blogu. Blog jsem založila v červenci 2014, dá se říci kvůli dostatku volného času. Začala jsem s psaním článků v Anglii, kde jsem byla jako au-pair, takže první články byly spíše cestovatelské. Poté se přidaly outfity a sem tam nějaká kosmetika. Z psaní blogu se stal můj koníček, články píši dvakrát týdně a baví mě to. A ještě větší radost mi dělá každý milý komentář od Vás :).

15) Krásné počasí. Miluji jaro, kdy je venku (většinou) krásně, vše začíná kvést, konečně můžeme nosit naše oblíbené tenisky nebo balerínky, sedět v parku nebo na zahradě a užívat si sluníčko. Takže i krásné počasí a sluneční paprsky mě určitě dělají šťastnou.

16) Vždycky jsem ráda četla. Dříve takové ty dívčí romány, v posledních letech mám nejraději dobré psychologické romány, příběhy podle skutečných událostí a hlavně detektivky. Není nad to si po namáhavém dni sednout s oblíbenou knihou a čajem nebo sklenicí vína.


Co dělá Vás šťastné?









17 comments

  1. Taky miluju tulipány! Úplně si mě teďka navnadila, že si je snad zítra po práci půjdu taky koupit :) Jinak koukám, že máme stejný hrnek, já jsem si ho vzala do práce, aby mi tam aspoň trochu zvednul náladu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to jsem rada :) cerstve kvetiny hned zlepsi den .. a hrnky se sovama patri mezi moje nejoblibenejsi, doma uz jich mam nekolik :)

      Delete
  2. Krásný nápad na článek :) ty polštářky jsou nádherný! V pár věcech se s tebou shoduji a zálibu v učení jazyků hrozně závidím! Mě dělá nejvíc šťastnou čas strávený s přítelem nebo blízkými kamarády - to máme stejné :) Neskutečně šťastná jsem u moře, v teple, kde je sluníčko a všude jsou slyšet ptáci, cvrčci, nebo děti a šplouchání vln. Sushi taky naprosto zbožňuju a celkově jídlo je jedna z nejlepších věcí na světě :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuju :) S jidlem a cestovanim souhlasim - hrozne ti ted zavidim jak jsi v Thajsku a jsem pravidelnym ctenarem :)

      Delete
  3. Ten prvni obrazek je celkem kycovity, ty fotky jsou lepsi. Trosku jsem se bala, uz ukazes fotky sveho pokoje - kycovitost - ale mile jsi prekvapila. Tulipany ani ne, spise ted kocicky. Spoustu veci mame spolecne - zejmena to cestovani a jazyky. To je skvele, ze jsi maturovala z franiny, nam to nepovolily. Pokud mas opravdu jazyky rada, doporucuji nejakou brigadu pres leto v zahranici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mne kýčovity neprijde, takhle to na Tenerife pri zapadu slunce proste vypadalo, a libi se mi to. :) A jinak jsem uz na brigade v zahranici byla - loni jsem byla na skoro 3 mesice v Anglii jako au-pair.

      Delete
  4. Sorry, ale to neni brigada, myslim normalni prace - treba v obchode, v hotelu - pokud jsi nadana na jazyky atd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A co to tedy je? Je to brigada jako kazda jina, kdy jsi v cizi zemi a v kontaktu s jazykem 24/7.. a neni to jen o pouzivani frazi typu "dobry den, co si budete prat?" apod, jaky by jsi normalne pouzila v obchode.. Anglictina se mi tam zlepsila (i kdyz, jak rikal kdokoliv, kdo me tam slysel mluvit, tak mam hodne slusnou aj i tak).. a byla to pro me dobra zkusenost.

      Delete
  5. Tak pokud v tom vidis naplneni, tak proc ne. Pro me je to akorat pomocna sila do domacnosti, ktera pracuje za minimum penez. Navic si to nemuzes dat ani do zivotopisu. Ja osobne bych utirat zadek cizim deckam nechtela. Kdyz delas treba v obchode, v hotelu vice si v kontaktu s lidmi a komunikujes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja jsem nerekla, ze v tom vidim naplneni. Praci s detmi mam rada, a proto jsem tam jela. Psala jsi, at jedu na leto do zahranici na brigadu, a ja ti odpovedela, ze jsem uz byla jako aupair. Nejela jsem tam proto, abych mela o radek navic v zivotopisu, ten mam uz plnej dost. A ano, mozna jsem si tam nevydelala tolik jako v hotelu apod, ale zapominas na dulezitej fakt a to ten, ze jako au-pair mas zdarma bydleni a stravu, coz jako pracovnik kdekoliv jinde nemas. Takze na ty ostatni vydaje, ktere tam mas, nepotrebujes vydelavat buhvi kolik a jeste usetris. A co se tyce komunikace, vypada to, ze mas pocit, ze jsem se starala o batole a byla cely den zavrena doma. Tak rikam znovu - ja tam nejela proto, abych si zdokonalovala anglictinu, jela jsem tam proto, ze mam rada Anglii, anglictinu a deti. A komunikace bylo vice nez dost-schazis se s jinymi au-pair, mluvis s detmi, o ktere se staras a s celou rodinou, se kterou bydlis. Zijes tam normalni zivot a do toho se staras o dite, nejsi tam izolovana od ostatnich lidi bez moznosti komunikace.

      A tim bych to asi cele ukoncila, nevidim moc smysl v teto "diskuzi".

      Delete
  6. Úplne perfektné fotky, máš rovnaký hrnček ako ja <3
    Dijoun&Klaudi

    ReplyDelete
  7. Skvělý článek a fotky :) Tulipány taky miluju a v pokoji musím mít vždycky taky uklizeno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuju, alespoň v tom uklizeni nejsem sama :))

      Delete
  8. Tak já myslím, že body 1,3,4,7,9,12,13,14,15 a 16 máme stejné:):3 a myslím, že ty body mě dělají šťastnou:-)
    http://monniegawlasova.blogspot.cz/

    ReplyDelete