PANDORA

Po dvou týdnech jsem zpět. Jak jste si mohli přečíst v předchozích článcích, čekalo mě ve škole zkouškové, bohužel ne tak úspěšné, jako ty předchozí. Někdy ten druhý pokus - opravný termín musel přijít na řadu. Takže mi zkouškové vlastně ještě neskončilo, ale i přesto jsem se rozhodla napsat dnešní článek. :)

I am back after two weeks. As you probably know, I had the exams at university and that is the reason why I haven´t posted anything since January 11th. Ufortunately, I haven´t passed one exam so I have to try again in February. Anyway, here is another post. :) 

Jak již název napovídá, ráda bych Vám přiblížila kolekci šperků od značky Pandora. V poslední době se z toho stal takový trend a Pandora doplňky vídám na více slečnách, než dříve. Myslím si, že to je jedině dobře, protože se jedná o vkusné, elegantní šperky, vhodné snad pro každou příležitost. Co je na nich, podle mě, to nejlepší, je, že každá žena/slečna má svůj vlastní, jiný, originální náramek. Výběr přívěšků je tak rozmanitý a bohatý, že je téměř nemožné najít někoho, kdo by měl stejný náramek. A o tom to celé je - každý je originál a každý tvoří nějaký příběh, zaznamenává Vaše momenty. Stejně tak, jako ten můj. 

Pandora obchody najdete všude možně po České republice, v Praze jich je hned několik. Na každé prodejně mají také dostupný malý katalog s aktuální kolekcí šperků a pokud si nejste třeba jisté, jestli Vámi vybraný přívěšek bude na náramku ladit s ostatními, je možné si to hned na místě vyzkoušet. Jsou také webové stránky zde, kde se můžete zaregistrovat a odebírat novinky a akce do emailu. Pokud vyplníte datum narozenin/svatby.., tak také myslím získáváte i nějakou malou slevu. 

Já se s těmito šperky poprvé setkala téměř před dvěma lety, den před mou maturitou. Samozřejmě, že jsem o nich věděla již dlouho, ale vzhledem k tomu, jak finančně nákladné jsou, nikdy jsem ani nesnila, že bych je měla. Respektive snila a tajně jsem doufala, ale netušila jsem, že i já budu jednou nosit Pandora náramek. 

Have you heard about the Pandora jewellery? I have seen it everywhere lately. I think that Pandora makes a very nice, elegant jewellery suitable for almost every occasion. The best thing is that every bracelet is original, no one else probably have the same one. By buying new charms for your bracelet, you can make your own story to tell, your own memories and I really like that.

You can find Pandora shops everywhere in the Czech Republic and there are plenty of them here in Prague. You can also visit their website where you can search for the right jewellery or make wish lists. 

The first time I saw this Pandora collection was 2 years ago, one day before my graduation. My mum gave me the Pandora bracelet with some charms as a gift to bring me luck the next day.. I was so excited to finally have one. 






Náramek jsem tedy dostala den před maturitou, abych měla hodně štěstí během zkoušky. Spolu se samotným náramkem na něm již visely přívěšky a klipy, všechny ve stejném duchu - láska, rodina, štěstí ... 
Od té doby jsem snad každé narozeniny, svátky nebo Vánoce dostala nějaký přívěšek. Hodně jich je např. od mých bratrů, kteří nikdy neví, co mi mají koupit, tak to jednoduše vyřeší Pandorou :) Náramek mám rozdělený do 3 sekcí - zájmy, rodina a část, která mě charakterizuje.

Since then, I have been getting one charm almost every birthday/name day/Christmas. I usually get new charms from my brothers as well because they just don´t know what else to buy me as a gift. I divided my bracelet into 3 sections - interests, family, about myself.  

1. ZÁJMY - přívěšek globusu, který jsem si koupila loni v Anglii na památku toho, že jsem tam byla jako au-pair. Pas a foťák, protože miluji cestování, stejně tak jako fotografování. Eiffelovka, protože jsem v Paříži byla dvakrát a ráda bych se tam ještě vrátila. Také tam patří britský autobus, který mám teď sundaný, protože by mi tam barevně neladil, ale jinak symbolizuje to, co mám nejraději - Anglii a Londýn. 

2. INTERESTS - the globe, which I bought last year in England to remind me I was an au-pair. The passport and the camera, because I love travelling and taking pictures. The Eiffel Tower, because I have been there twice and I want to go back. The last charm is a British double decker, which is not on the bracelet right now but I love it simply because I love England and London. 


2. RODINA - přívěšek láska/rodina, který jsem dostala den před maturitou, stejně jako dvě srdíčka mother/daughter a kočičky, které symbolizují lásku a propojení. 

2. FAMILY - the charm with family/love, which I got before my graduation, as well as 2 red hearts which stand for mother/daughter and two little cats which mean love and connection. 


3. - přívěšek "Best friends" od nejlepší kamarádky k 21.narozeninám, "klíč k mému srdci" od rodiny k narozeninám, písmenko C = Claudia, čtyřlístek pro štěstí, růžový přívěšek jsem si koupila sama a ten nic nevyjadřuje, pouze se mi moc líbil a nakonec medvídek s mašlí, kterého mám teď také sundaného, ale vyjadřuje dívku. A nakonec modrý kroužek, který jsem si koupila v Anglii na památku a byl to první přívěšek, který jsem si koupila sama pro sebe. 

3. ME - the charm "Best friends" for my 21st birthday from my best friend, "the key to my heart" for my birthday from my family, the letter C = Claudia, the four-leaf-clover to bring me luck, the pink charm doesn´t stand for anything but I like it. The bear, which is not on the bracelet now, signify a girl. And lastly there is the blue charm which I bought in England and it was the first charm I bought for myself. 



Co Vy a Pandora náramky? Nebo máte z jejich kolekce např. prstýnky a náušnice? Ráda si přečtu o Vašich názorech v komentářích :)

What about you and Pandora? Do you have any bracelets, charms, earrings..? I would love to read about it in the comment section below :)

8 comments

  1. Náramok je úžasný :) hneď by som ho brala!
    www.adolescenters.blogspot.sk

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekuju :) je to muj nejoblibenejsi doplnek :)

      Delete
  2. Od Pandory mám jeden přívěšek, který jsem dostala na jedné jejich promoakci. Od té doby přemýšlím o tom, že bych si chtěla postupně pořídit další přívěšky, jen jsem zatím nedospěla do fáze, kdy bych si alespoň koupila řetízek, na který budu přívěšky věšet. Třeba jednou ten čas přijde. Myslím si totiž, že myšlenka vzpomínkového náramku je skvělý nápad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mně se náramek líbil už dlouhou dobu, a vlastně už to budou skoro 2 roky, co "sbírám" jednotlivé přívěšky. Hlavně se mi na tom líbí, že díky přidání či odebrání jednotlivých přívěšků, můžu změnit celý "look" - udělat z toho třeba elegantní doplněk :)

      Delete
  3. Líbí se mi myšlenka sbírání. Člověk si tak připomene krásné okamžiky během všedního dne.

    ReplyDelete