MY FAVOURITE BREAKFAST

V dnešním článku bych Vám ráda ukázala, co patří mezi mé oblíbené snídaně a co ráda snídám. Odvíjí se to samozřejmě podle toho, jak ráno někam pospíchám a jak mám/nemám čas na přípravu snídaně. Znáte to, jíme přeci očima, a já nejsem výjimka, takže když už mám čas na snídani, tak si s ní většinou i nějak vyhraji, aby to hezky vypadalo :) 

Nejraději mám snídani plnou ovoce, ať už to jsou citrusy, nebo třeba jahody a mango. Z léta máme ještě spoustu malin, které teď jím skoro denně. 
Pokud nemám moc času, většinou snídám ovesnou kaši (tu, kterou si už předpřipravenou koupíte v obchodě), zaliji jen vroucí vodou, nechám odstát a doplním o ovoce (banán/hrozny/jahody..) a skořici nebo kakao. Je to rychlé na přípravu a poměrně zasytí. 

ovesná kaše s banánem, hroznem a skořicí

ovesná kaše s jahodami a kakaem
Pokud ovesnou kaši doma zrovna nemáme, vystačím si se samotným ovocem, které většinou doplním bílým - nejčastěji řeckým - jogurtem a müsli. 

miska plná ovoce spolu s jahodovým koktejlem

jahody, broskev a meruňka spolu s jahodovým koktejlem

müsli s bílým řeckým jogurtem a banánem

horké maliny s bílým řeckým jogurtem
Ovoce nesnídám 7x týdně, o víkendu, kdy mám na přípravu snídaně více času, si dopřeji buď něco sladkého (koláč/buchtu)  a nebo tmavé celozrnné pečivo se zeleninou.

tvarohová buchta s ovocem okolo
opečený toust s máslem, šunkou a okurka, miska jahod a hrozna
1. mrkev, paprika a řapíkatý celer spolu s dipem (2 lžičky majonézy, 2 lžičky zakysané smetany a paprikové koření). 2.tmavý celozrnný chléb s mazacím sýrem a šunkou, jahody
 Opečený toust s trochou másla, navrch avokádo a koření, to teď patří mezi mé favority, co se snídaně týče :)


tmavý toust s nuttelou a banánem, tmavé vločky a hroznové víno s banánem
Co Vy rádi snídáte? Máte na snídani po ránu čas?

Hezký den,
Claudia



2 comments

  1. Takovýto snídaně mám většinou jen o víkendu :) Většinou si udělám tousty a k tomu zeleninu a džus ,nebo banán s jogurtem :) V týdnu nic nestíhám , a tak většinou snídám až ve škole :/

    www.michaeela-b.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja bych v tydnu taky nestihala, ale rano si privstanu a pak si udelam paradni snidani a mam hned lepsi den

      Delete