SMOOTHIE

V tomto článku jsem se rozhodla napsat o SMOOTHIES, tedy o ovocných a zeleninových šťávách, které poslední dobou piji pořád. Doslova. Vlastně celá moje rodina se po nich může utlouct. Od té doby, co jsem dostala ten super nápad přát si nový mixér k narozeninám, trávím v kuchyni více času než obvykle. 

www.wellandgood.com 
Mixér, o kterém mluvím, se jmenuje NutriBullet Magic. Pokud by Vás zajímal, kupovala jsem ho TADY. NutriBullet je výjimečný v tom, že extrahuje, rozmělňuje a drtí vše, co je v jídle obsaženo. Ze zeleniny a ovoce dostává potřebné vitamíny, minerály a proteiny. Poradí si s mraženým ovocem, zeleninou, semínky i oříšky. A hlavně, smoothie jsou díky němu krémovější a lahodnější. Vážně, nedám na něj dopustit. 

Smoothie si dělám minimálně jednou denně, většinou jako součást snídaně. Pokud ho ráno nestihnu, dám si ho večer, když přijdu ze školy. Jako základ mám téměř vždy něco zeleného - špenát, polníček, salát ... Poté přidám ovoce a nakonec zaleji vodou (množství vody záleží na Vás, čím více vody, tím méně husté smoothie bude).Mám pár svých favoritů, které si dělám pořád dokola.


1) POLNÍČEK, JABLKO, HRUŠKA, ANANAS, BANÁN

             
             










2) BANÁN, JAHODY, NEKTARINKA, MRKEV, MALINY





3) ŠPENÁT, JABLKO, HRUŠKA, BANÁN, JAHODY






4) BANÁN, JAHODY, NEKTARINKA, MRKEV





5) POLNÍČEK, JABLKO, BANÁN






Také rádi pijete smoothie? Jaké je Vaše nejoblíbenější? 



4 comments

  1. Ešte žiadne som si nikdy nepripravila, ale raz by som to chcela vyskúšať;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to vazne dobry, zdravy a zasyti, co vis si prat :)

      Delete
  2. Nikdy jsem smoothie neměla bojím, ale chtěla bych jej někdy zkusit. Akorát se bojím té kombinace něčeho "zeleného" s ovocem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se taky bala, ale s tim "zelenym" je to jeste lepsi, nemusi tam toho byt tolik, staci jen trocha :)

      Delete