SATURDAY IN LONDON

Nevím ani proč, ale jakmile se mě někdo zeptá na místo, kam jezdím nejraději, mou odpovědí je vždy Londýn. Má v sobě cosi magického, cosi speciálního, co jiná města, která jsem navštívila, nemají.  Už od roku 2011 plním předsevzetí, že se sem alespoň jednou ročně podívám, a zatím se mi to daří. 
Takže jsme minulý víkend, já a moje nejlepší kamarádka, navštívily Londýn - to nejlepší město na světě. Jelikož jsem stále jako au-pair v Anglii, byla to super příležitost, jak se zase sejít, a navíc v Londýně. 

London Bridge
Sešly jsme se na zastávce London Marylebone, kam jsem já přijela vlakem z mého města. Jelikož jsme se sešly už dopoledne, měly jsme před sebou celý den. Naše první zastávka bylo Tate Modern, což je muzeum moderního umění. Než jsem se tam dostaly, tak uběhly skoro dvě hodiny (díky J, za tvůj super orientační smysl:)). Moc nás to nenadchlo, strávily jsme tam asi 5minut, a pak se šly najíst do EATu. Jako další naplánované místo bylo Trafalgar Square spolu s National Muzeum, kam jdu vždy, když jsem v Londýně. 





St. Paul's Cathedral 
Pak jsme šly pěšky na Piccadilly Circus a zamířily směrem k SOHO, kde jsme udělaly povinnou zastávku v jedné kavárně. Ten den bylo šílené dusno, oblečení jsem nějak nevychytala, navlíkla se do černých kalhot a plátěných tenisek, a tak vidina studeného kafe byla víc než lákavá:). 

Výlet jsme zakončily, jak jinak, než na Oxford Street, kde jsme prošly spoustu obchodů (včetně Primarku, Longchamp, Office apod). A samozřejmě se nevyhly narvaným nákupním taškám, já se ale musím (měla bych) s nákupy krotit, když tu jsem ještě 2 měsíce. O tom, co jsem si koupila, napíši v nejbližší době. 

Oxford Street
Celkově to byl super den, počasí i nákupy vyšly, viděly jsme vše, co jsme chtěly, a tak jsme druhý den jely do Oxfordu. O tom více v příštím článku :)

Co vy? Jaké je vaše nejoblíbenější město? Také vítězí Londýn?


4 comments

  1. já Londýn miluju...jezdím tam často a už to tam znám :D jinak si to tam užijte...a ať vidíte co nejvíc z tohohle užasného města !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuju moc:) jeste tu budu 7 tydnu, tak do Londyna urcite jeste pojedu:)

      Delete
  2. Super blog, jen tak dál :) Můj http://strangefeelbyp.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuju, jsem ale porad v uplnych zacatcich:) kouknu se na tvuj:)

      Delete